DryTex Non Odor

Noen tekstiler, som for eksempel polyester, skaper mer uønsket lukt enn andre. Drytex Non Odor gjør, som navnet tilsier, det motsatte. 

Drytex Non Odor er nemlig et nytt og innovativt tekstil som nøytraliserer de syrene i svetten som skaper uønsket lukt. For eksempel ammoniakk og acetat. Det er disse syrene som er ansvarlig den velkjente lukten av fotsvette etter en lang dag på farten. 

Teknologien i Drytex Non Odor-tekstilet løser dette illeluktende problemet ved å tilføre visse polymer i miksen. Det gjør at det er i stand til å aktivt overføre kjemiske ioner fra svettesyren over til disse tilsatte polymene. Syrene er der selvsagt fortsatt, men de lukter ikke lenger. Denne prosessen nøytraliserer nemlig svettesyrene, uten at det går på bekostning av stoffets komfort eller kvalitet. De omgjorte stoffene blir fjernet i vask. Drytex Non Odor har derfor eksepsjonell holdbarhet og tåler minst like mange vaskesykluser som alminnelige sokker.

Drytex

Testing og Analyser

Det er blitt utført uavhengige, sensoriske tester av Drytex Non Odor-stoffet. Testpersonene har vært uavhengige aktører. Alle testpersonene har vurdert at Drytex Non Odor scorer 2 eller mindre på OIRS-skalaen (Odor Intensity Scale). Skalaen går fra 0 til 5 hvor 5 regnes som “meget sterk odør”, hvor 2 vurderes som “svak odør”.


Drytex Non Odor har også gjennomgått laboratoriske tester hvor det er utført spesifikke målinger for hver svettesyre etter at stoffets kjemiske overførsel av ioner er overstått. Testing viser at illeluktende syrer – som for eksempel ammoniakk, acetat og Isovaleriansyre –  blir redusert med mer enn 70% sammenlignet med tester utført på vanlige, syntetiske stoffer.

Lys ankelsokk

Bruksområder for DryTex

Ved å bruke Drytex Non Odor-stoffet i våre Bob Saint Claire-sokker har vi utviklet sokker som har vist seg å være blant de mest allsidige på det norske markedet. Enten du skal på tur i fjellet eller på jobbmøte vil sokkene fra Bob Saint Claire dekke ditt behov for velbehag. Takket være det enkle, klassiske utseende og de luktfjernende egenskapene til Drytex Non Odor har du nå én type sokk som kan brukes til alle gjøremål i en hektisk hverdag.

Kjøp Bob Saint Claire sokkene her!

Varen er lagt i handlekurven.
0 items - kr0.00